2020-09-11 13:31:10• hírek • közlemény

Tisztességes, de ugyanakkor hatékony a jó keresztény politikus

Máriapócson találkozott Pataki Csaba, az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje és Semjén Zsolt, Magyarország nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettese.

Magyarország egyik legjelentősebb búcsújáró- és kegyhelyén, Máriapócson találkozott Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács és a megyei RMDSZ elnöke, Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere és Megyeri Tamás Róbert, Kaplony község RMDSZ-es polgármesterjelöltje Semjén Zsolt, Magyarország nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök – helyettesével. A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportja és a Szatmár megyei küldöttség részt vett Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek, metropolita atya Szent Liturgiáján. A liturgiát követően Semjén Zsolt tartott beszédet, melyben kiemelte: egy keresztény politikus tud úgy politizálni, hogy közben becsületes és tisztességes marad.


Pataki Csaba a találkozót követően elmondta: Magyarországon is látják, hogy jó irányba halad Szatmár megye és bíznak a folytatásban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Semjén Zsolt támogatásáról biztosította az RMDSZ jelöltjeit a közelgő önkormányzati választáson.  Pataki Csaba ugyanakkor hozzátette: a találkozón tájékoztatta Magyarország nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök – helyettesét a közös román – magyar határmenti projektekről, kiemelve a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház és a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Oktató Kórház közös pályázatát, mely által 40 év után új megyei kórház fog épülni Szatmárnémetiben. “Ez a projekt most már a célegyenesben van és fontos hangsúlyoznom, hogy mindez nem valósulhatott volna meg az anyaország támogatása nélkül” – tette hozzá Pataki Csaba.


Ugyancsak a közös munka eredménye a kaplonyi Károlyi-kripta restaurálása, vagy az ovifoci program, mely a következő években is folytatódni fog. A találkozón szó esett még a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programról is, melyet a következő időszakban is folytatni kíván a magyar kormány.


Pataki Csaba, Kovács Jenő és Megyeri Tamás a találkozó végén Szatmár megyébe invitálta Semjén Zsoltot, aki el is fogadta a meghívást. “Az elmúlt 4 évben elhárultak a fizikai akadályok is a látogatás útjából, hiszen a Szatmár Megyei Tanács felújította a kegyhelyekhez vezető infrastruktúrát Kaplony és Nagykároly között, az útkorszerűsítési munkálatok pedig e hónapban tovább folytatódnak a Kaplony – Kálmánd – Csanálos útszakaszon is.” – hangsúlyozta Pataki Csaba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: